Top coafuri inspirate din anii ’70: stiluri retro

Anii ’70 au fost o perioadă marcată de libertatea expresiei și stilul inconfundabil în modă și coafură. În acest articol, vom explora cele mai iconice coafuri din anii ’70 care continuă să inspire și să impresioneze în zilele noastre, aducând o notă retro și boemă în tendințele actuale de coafură.

1. Părul Lung și Ondulat

Una dintre cele mai caracteristice coafuri ale anilor ’70 a fost părul lung și ondulat, care a transmis un aer de libertate și nonconformism. Această coafură era adesea purtată cu părul desfăcut, cu valuri naturale sau onduleuri largi care subliniau frumusețea naturală a părului.

2. Șuvițe și Șuvițe Afro

În anii ’70, coafurile afro au fost la modă, reflectând mișcarea de emancipare a afro-americanilor și promovând frumusețea naturală a texturii afro. Șuvițele afro erau purtate în diverse forme și dimensiuni, uneori coafate în stiluri voluminoase și extravagante, uneori în forme mai naturale și lejere.

3. Coafuri cu Șuvițe Șaten

Coafurile cu șuvițe șaten au fost și ele extrem de populare în anii ’70, caracterizate prin părul vopsit în tonuri calde de șaten care îmbrățișau fața și îi conferau un aer boem și romantic. Aceste șuvițe adăugau textură și adâncime coafurii, fiind purtate atât în părul lung, cât și în cel mediu.

4. Coafuri cu Volum la Rădăcină

O altă tendință distinctivă a anilor ’70 a fost coafura cu volum la rădăcină, care adăuga înălțime și plenitudine părului. Această coafură implica obținerea unui volum amplu la nivelul rădăcinilor, adesea prin folosirea de bigudiuri sau tehnici de coafare care accentuau volumul natural al părului.

5. Coada de Cal Cu Elastice Colorate

Într-o notă mai jovială și jucausă, coada de cal cu elastice colorate a fost o coafură populară în rândul tinerelor din anii ’70. Aceasta implică strângerea părului într-o coadă de cal înaltă sau laterală, fixată cu elastice colorate sau cu benzi textile, adesea coordonate cu ținuta sau accesoriile.

6. Coafuri cu Buclă Mare

Bucla mare și aerată a fost o altă tendință iconică a anilor ’70, caracterizată prin bucle ample și bine definite care conferă părului un aspect romantic și vintage. Aceste bucle erau obținute adesea cu ajutorul bigudiurilor mari sau cu ondulatoare speciale care accentuau forma rotundă și naturală a buclelor.

7. Coafuri cu Franjuri Groase și Drepte

Franjurile groase și drepte au fost un element definitoriu al coafurilor din anii ’70, adăugând un element de simetrie și structură feței. Aceste franjuri erau purtate adesea cu părul lung sau mediu, completând perfect stilul boem și nonconformist al epocii.

8. Coafuri cu Vârfuri Filate

Coafurile cu vârfuri filate au fost populare în rândul tinerelor din anii ’70, caracterizate prin vârfuri subțiate și filate care adăugau mișcare și dinamism coafurii. Aceste vârfuri filate puteau fi obținute prin tunsori specifice sau prin tehnici de coafare care accentuau textura și forma părului.

Cum să Adoptați Stilurile Retro în Zilele Noastre

Pentru a adopta stilurile retro inspirate din anii ’70 în zilele noastre, puteți încerca următoarele:

  • Experimentați cu onduleuri largi sau bucle mari folosind ondulatoare sau bigudiuri.
  • Optați pentru vopsirea părului în nuanțe șaten calde sau blonde miere.
  • Folosiți elastice colorate sau benzi textile pentru a crea cozi de cal joase sau laterale.
  • Adăugați textură și volum la rădăcină folosind produse de styling și tehnici de coafare.

Concluzie

Coafurile din anii ’70 sunt un testament al spiritului liber și al creativității epocii, continuând să inspire și să influențeze moda și coafura și în prezent. Experimentați cu diferite stiluri retro pentru a adăuga un plus de originalitate și farmec personalității voastre, reflectând esența unei epoci care a redefinit stilul și estetica în modă și frumusețe.

You May Also Like

About the Author: Daniel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *