Clauza neconcurenta

Clauza de neconcurenta presupune ca angajatul sa nu presteze in interes personal sau al unui tert activitati care sa se afle in competitie cu firma la care a fost angajat, dupa incetarea contractului sau de munca.

O clauza de neconcurenta isi produce efectele daca sunt indeplinite anumite conditii.

Trebuie enuntat in contractul de munca al angajatului activitatile care ii sunt interzise dupa incetarea contractului, cuantumul lunar al indemnizatiei de neconcurenta, perioada in care clauza de neconcurenta isi produce efectele, terti in favoarea carora ii este interzis angajatului sa presteze servicii, aria geografica in care se afla in reala competitie cu firma la care a fost angajat anterior.

Clauza de neconcurenta isi produce efectele pentru o perioada de maxim 6 luni de la data incetarii contractului individual de munca pentru angajatii din functii de executie si pentru o perioada de 2 ani pentru cei din functii de conducere.

In cazul nerespectarii clauzei de neconcurenta, angajatul este obligat sa restituie valoarea indemnizatiei de neconcurenta si, dupa caz, sa plateasca daune angajatorului pentru prejudiciul produs.

Pe durata derularii raporturilor de munca, clauza de neconcurenta este stabilita contractual dar nu este remunerata, indemnizatia de neconcurenta urmand a fi pusa in plata numai pe durata perioadei de neconcurenta, ulterior incetarii sau desfacerii contractului individual de munca.

Nota: Pentru a demara un demers juridic in domeniul Clauza de neconcurenta, ne puteti contacta la: Cabinet  Avocatura Lexplus. Telefon (+ 4)0745.095.893Formular online sau Email  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *